Utestenges fra stranden

Torrevieja kommune kan ikke ha hatt bevegelseshemmede i tankene da de laget en ny strandpromenade.

Terje Aspdahl

Publisert 6. november 2008 09:41

TORREVIEJA

Promenaden er laget av tre og det er mellomrom mellom hvert bord langs La Mata-stranden. Da må rullestolbrukeren Elin Andersen og mannen Alf Ove gi opp.
– Det er fem ”dumper” per meter, og skal vi følge hele promenaden blir det ganske mange dumper å forsere, fortviler Alf Ove Andersen.
– Det er helt umulig å sitte å riste hele veien. Jeg blir sliten av å bli trillet og Alf Ove blir sliten av å måtte vippe stolen min opp på bakjulene. For det hjelper litt mot ristingen å få forhjulene opp, sier Elin Andersen til Vikingposten.

Les også: Herremåltid i strandkanten

Etter en hjerneblødning havnet den tidligere sykepleieren i rullestol. I Torrevieja har hun og mannen, Alf Ove Andersen, funnet den perfekte medisinen. Ekteparet har oppholdt seg deler av året her siden 2002, og kan ikke få fullrost spanjolene og Spania nok.

– Vi har bare gode ord å si om å få være her, men det er synd de ikke tenkte på alle funksjonshemmede når de bygde promenaden. Slik som den er laget må det også være andre med funksjonshemming som har vanskelig for å bevege seg på den ulendte promenaden, sier paret som bor like ved La Mata-stranden og gjerne skulle ha benyttet den flotte promenaden som følger hele stranden.

Les også: De beste strendene

– Vi følger veien på oversiden av promenaden, men svinger innom noen korte turer. Det er jo så flott å oppleve sjøen så nære. Synd det ikke går lang tid før vi begge blir slitne av all humpingen, sier Elin Andersen.
De har erfaringer fra å jobbe mot et enklere liv for funksjonshemmede i Norge og mener man er kommet litt lenger der. Men de gleder seg over at spanjolene kommer etter og tenker på blant annet de mange rullestolbrukerne langs kysten.
– Hadde de bare lagt trebordene på langs, og ikke som i dag på tvers. Det hadde gjort gåturen på promenaden enklere og triveligere, avslutter Alf Ove Andersen.

Se bildeserie fra La Mata under.