- Uten lønn i to måneder - må leve på venner

Helsekosten i Albir synger på siste verset.

Spaniaavisen

Publisert 26. mai 2010 22:03

ALBIR

Ekspeditør og eneste i gjenværende ansatt i Helsekosten i Albir, Kari Noren, har ikke fått lønn på to måneder. Hun jobber 40 timer i uken gratis for butikken hun har vært ansatt i siden den åpnet for ti år siden.

Helsekosten ble etablert i Albir i 2000. Da var Kari Noren med og åpnet den populære butikken. Siden har hun jobbet ved Helsekosten, bare avbrutt av en lengre sykemeldingsperiode på 13 måneder frem til 16. mars i år.

Les også: Kirkesenteret i Albir er komplett

– Det som skjer med Helsekosten er bare tragisk. Jeg vet ikke hvor lenge vi kan holde dørene åpne. Sykemeldingen skyldes at jeg rett og slett ble mobbet bort fra jobben av den nye eieren som overtok i august 2008. I sykemeldingsperioden min betalte ikke eier Steinar Bredesen en krone i sykepenger til meg, hevder Noren.

– Han har plikt til å en del av sykepengene ifølge spansk lov. Eneste jeg fikk var utbetalingene fra det offentlige trygdesystemet La Mutua, sier hun.

Les også: Kari ble ranet på jobb

Men Kari ble friskmeldt og kom tilbake på jobb den 16. mars, men i følge Noren fortsatte trakasseringen.

Nå driver Kari Helsekosten helt på egenhånd. Bortsett fra et forskudd på lønnen i forrige måned på 400 euro har hun ikke fått en eneste centimo fra eieren. Nye varer til butikken må Kari betale kontant med penger fra kassen. Det vil si at hyllene tømmes sakte men sikkert – og Helsekosten sannsynligvis snart må stenge dørene.

– Jeg har anmeldt eier for flere graverende forhold. Og ifølge min advokat må jeg jobbe her frem til rettssaken kommer opp, selv uten at jeg får lønn.

Sist eier var innom butikken her i Albir var 6. mai. Han skulle også ha møtt til et møte hos arbeidstilsynet i Benidorm 17. mai, men møtte ikke opp. Nå overlever jeg på gode venner. Min eks-mann betaler lånet jeg har på huset, og jeg får penger til mat av gode venner.

Her finner du boliger til salgs

Vikingposten vet at flere av dem som var knyttet til Helsekosten da eier Steinar Bredesen var aktiv i driften av butikken, enten som ansatte eller selvstendige næringsdrivende, har sluttet den siste tiden.

Eier, Steinar Bredesen, har flyttet hjem til Sandefjord. Han har ikke svart på Vikingpostens henvendelser de siste dagene.

Hele saken kan du lese i dagens Vikingposten. Den kan du gratis laste ned her fra klokken 15.00.