Utbyggere i Torrevieja starter bygging uten tillatelse

Legger boten inn i byggekostnadene - også vanlig praksis på Orihuela Costa.

Spaniaavisen

Publisert 6. mars 2014 17:45

TORREVIEJA

Den trege saksbehandlingen i kommunen fører til at mange utbyggere nå setter igang byggingen uten at alle tillatelsene er i orden.

Ifølge kilder i byggebransjen som avisen Informacion har snakket med, tar de heller boten og kalkulerer den inn i kostnadene.

Dette gjelder utbygginger på områder som er regulert for utbygging. Og utbyggeren vet at han får tillatelse. Men etter mange års tørke i boligsalget, har de det nå travelt med å få gjort ferdig nye boliger.

Drømmer du om Spania-bolig? Her finner du over 60 boliger til salgs

Når inspektørene kommer setter de i gang sak mot utbyggeren som betaler sin bot, og utbyggeren får de nødvendige tillatelsene.

Som regel starter utbyggeren med mindre arbeider som å sette opp gjerder eller starte gravearbeider. Bøtene er såpass lave at det lønner seg for utbyggeren å betale dem, og få overdratt boligene raskere enn ved å vente på alle lisenser.

Også på Orihuela Costa er det vanlig for utbyggerne å starte utbyggingen før alle lisensene foreligger. Ifølge utbyggere Informacion har vært i kontakt med er de ikke fornøyd med den nåværende situasjonen.

De mener det er et paradoks at man etter flere års pause i boligsalget ikke har klart å forenkle byråkratiet.