Utbyggere avviser at Torrevieja trenger flere hotell

Før bystyremøtet, som skal behandle en endring av byggetillatelse fra hotell til boliger, sier en utbygger at Torrevieja ikke trenger flere hotell.

Spaniaavisen

Publisert 27. april 2017 21:39

TORREVIEJA

Ifølge Orna, som vil bygge boliger på en 12.000 kvadratmeter stor tomt ved Hospital Quiron og auditoriet, har hotellene i byen et belegg på rundt 40 prosent i gjennomsnitt.

Utbyggeren ba selv om endring for ni år siden. Da var området regulert for boligbygging, for å bygge hotell, skriver Informacion. Det har vist seg vanskelig og i tillegg ligger fire av byens tolv hoteller ute for salg.

Det gjelder Hotell Masa, som nå er til salgs for sju millioner euro. Hotellet har 50 rom og med panoramautsikt mot Middelhavet. Også Hostal Gran Via, i calle Patricio Zammit ved Guardia Civil, er til salgs, prisen er 750.000 euro.
Hotel Central i sentrum med 28 rom er til salgs for 2,5 millioner euro og Hotel Tuto ved Los Náufragos-stranden, skal også være ute på markedet.

Utbyggeren sier at de tviler ikke på den gode hensikten til de som vil ha hotell, slik som det forrige bystyreflertallet.

De hevder imidlertid at tiden har vist at de økonomiske og sosiale realitetene er slik at turistene i Torrevieja ikke etterspør hotellsenger.