Utbygger lodder ut usolgte boliger

Desperate tider krever desperate løsninger. 

Spaniaavisen

Publisert 4. desember 2008 18:19

BARCELONA

Den spanske eiendomsutbyggeren Grupo de Empresa Rob vil lodde ut 31 leiligheter i nærheten av Barcelona. Leilighetene har vært vanskelig å omsette på grunn av kollapsen i eiendomsmarkedet. Loddene koster 50 euro.

Selskapet håper på å selge 7.000 lodd på hver leilighet. Dette betyr et bidrag på 350.000 euro per bolig. Hvis utbyggeren selger under 6.500 lodd på en leilighet, vil lotteriet bli avsluttet for den leiligheten, og loddkjøperne får tilbakebetalt sine utgifter. Lotteriet, som vil bli overvåket av en notar, skal foregå i noen måneder framover.

Les også: Salget av ferieboliger ned 89 prosent

Samtlige leiligheter som er mellom 50 og 90 kvadratmeter befinner seg i den samme gaten i Santa Coloma de Gramenet, som er en forstad til Barcelona.

Økende rente, overproduksjon av boliger og tøffere utleiemuligheter som følge av den globale finanskrisen har ført til at eiendomsmarkedet begynte å falle i 2007. Nedgangen i salget har inspirert utbyggerne til å iverksette kreative tiltak for å omsette boliger.

Les også: Her finner du boliger til salgs.

I oktober tilbød en annen spansk utbygger, Salsa Immobiliaria, en ettroms leilighet ved stranden til alle som kjøpte en fireroms byleilighet i Terazas de Miraflores på Costa del Sol.