Unngå bot – få hunden rabiesvaksinert

Roser Alfaz del Pis kampanje.

Spaniaavisen

Publisert 19. september 2013 10:57

ALBIR

– Begge mine hunder er rabisvaksinert og registrert. Dette ble gjort før de var fire måneder. Den eldste på to år skal snart ta sin neste rabisvaksine, sier hundeeier Tove Rosvold fra Albir. 

Med ønske om å få flere hunder rabiesvaksinert og D.N.I.-registrert gjennomførte Alfaz del Pi kommune en kampanje i juni i samarbeid med veterinærklinikkene i kommunen. Alle innbyggerne i kommunen fikk tilbud om å vaksinere sine hunder for kun 13 euro i kampanjeperioden. Hundeeierne må deretter følge opp med ny vaksine etter to år. Det er lovbestemt at hunder over fire måneder skal være rabiesvaksinert og D.N.I.-registrert. Hvis ikke dette overholdes blir hundeeierne bøtelagt.

Les også: Vil ha adgang forbudt for hunder i parker og torg

Tove Rosvold bor i Albir og er eier av to Bull terriere. Hun benytter La Creu-Hospital veterinario i Alfaz del Pi og er veldig fornøyd med behandlingen og oppfølgingen hennes hunder får.

– Fantastisk at kommunen setter i verk slike tiltak. Det har aldri falt meg inn at dette ikke gjøres og jeg har ikke kjennskap til at hundeeiere ikke følger opp. Hvis dette er utbredt er en slik kampanje en flott påminnelse. For meg er det helt naturlig og en selvfølge å vaksinere og registrere mine hunder. Det er viktig at hunden registreres og får de vaksinene den trenger, sier Rosvald. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Ansatte i La Creu-Hospital veterinario i Alfaz del Pi deltok i kampanjen og synes det var et bra tiltak. De registrerte i kampanjeperioden en liten økning i etterspørselen etter rabiesvaksiner.

Tove Rosvald håper at kommunen også følger opp med andre tiltak rettet mot hundeeiere. Hun mener det er et problem at mange ikke plukker opp hundebæsjen etter sine egne hunder. 

– Jeg har flere ganger plukket opp hundebæsj på gaten etter andre hunder, sier hun og sikter til tiltak Benidorm nylig har iverksatt.