Unge talenter smaker på proffdrømmen i Spania

Fire unge fotballspillere fra Sør-Trøndelag er seks uker i Alfaz med et mål: Spille fotball under optimale forhold. I tillegg går de på norsk skole.

Spaniaavisen

Publisert 16. februar 2012 09:06

ALFAZ DEL PI

De fire guttene fra Melhus kommune, like syd for Trondheim, ankom Costa Blanca lørdag. Her skal de bo, trene og gå på skole i seks uker.
Alle fire spiller til vanlig fotball på Melhus IL, mens to av dem skal til selveste Rosenborg for å trene når de vender hjem til Trøndelag igjen.
Ukene deres vil bestå i skole, trening, mat og avslapning. Akkurat lik en proffspillers hverdag…

Nye utleieobjekter på plass i vår boligportal – ta en titt her

– Dette er et rent privat initiativ. Vi betaler alt av egen lomme. Det hele kom i stand etter en av de tidligere trenerne på Melhus IL flyttet ned til Alfaz for å jobbe ved den norske skolen i fjor høst. Han skrøt av forholdene, og tok kontakt med fotballklubben i C.F. Alfaz for å høre om det lot seg gjøre å ha spillere fra Norge på et treningsopphold, sier Frode Viggen til Vikingposten.
Han er far til Lukas Viggen (15) som er en av de fire unge håpefulle spillerne.

Samtlige fedre og spillere kan ikke få skrytt nok av velviljen C.F. Alfaz, med trener Juan Antonio López i spissen, har vist ovenfor de norske spillerne. De fire trønderne skal trene med den spanske fotballklubben tre ganger i uken. I tillegg til dette blir det også egentreninger for fotballspillerne.
Alle fire guttene har spansk som fremmedspråk på skolen, så de får også praktisert dette godt mens de er i Spania. En vinn–vinn-situasjon med andre ord.

Les også: Tatt etter skyteepisode i Alfaz del Pi

– Gutta skal trene med en engelsk trener en gang uken i tillegg til C.F.
Alfaz sine treninger. Dessuten skal de også være med i skolens idrettsgruppe en dag. Det vil si at de får fem treninger med fotball på flotte kunstgressbaner. Hjemme i Sør-Trøndelag har de snø og minusgrader gjennom hele vinterhalvåret, og vanskelige baneforhold. Fotballen på Melhus lider under få muligheter til å trene inne. Her nede i Spania har vi gode forhold hele tiden, sier Viggen.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

I løpet av de fire dagene gjengen fra det kalde nord har vært på Costa Blanca har de rukket en del allerede. De har trent tre ganger, vært på skolen nesten en uke, sett Valencia spille hjemmekamp på Mestalla og ikke minst spilt fotball på stranden i Benidorm.
– Da vi var på stranden i Benidorm klarte gutta å sparke ballen langt ut på havet. Dette medførte et heller ufrivillig bad for to av dem. Så nå kan de komme hjem til Melhus og skryte av at de allerede har badet i havet, sier Frode Viggen og smiler.