Unge journalistspirer i Rojales

Elevene ved Den Norske Skolen i Rojales er i full gang med å lage avis. De er så opptatt med prosjektet at de ikke har tid til å ha friminutt engang.

Terje Aspdahl

Publisert 11. november 2010 09:31

QUESADA

Lærerne for 6. og 7. trinn, Nancy Øvrehus Riveland og Truls Ola Aashagen, har satt i gang et avisprosjekt med elevene. Det skal vare i to uker.

– Dette prosjektet er tverrfaglig. Vi vil bruke alle skoletimene til å jobbe med avisen, bortsett fra gymtimene. Her har elevene en oppgave som er resultatorientert. Dette er noe konkret, ikke bare noe de skriver inn i skriveboka. Alt de gjør, vil bli presentert gjennom en avis, sier Nancy Øvrehus Riveland.

Les også: Varmest i Rojales – igjen

Elevene synes prosjektet er spennende og var i full gang med både leserbrev, quiz og oversettelse av spanske nyheter til norsk da Vikingposten var innom.

– Jeg skal skrive en anmeldelse av musikkgruppen Nirvana. I tillegg skal jeg oversette en sak om somaliske pirater som har kapret et spansk skip. Det er litt vanskelig, men veldig moro, sier Ruben Andre Carcamo (12).

Aira Hamzehie (11) er i full gang med et leserbrev om Fremskrittspartiet.
– Etter jeg er ferdig med leserbrevet skal jeg lage en undersøkelse blant elevene fra 5. til 7. klassetrinn. I den skal jeg prøve å kartlegge hvor mange som bare deltar i det norske miljøet, og hvor mange som også deltar i det spanske. Om jeg skal bli journalist vet jeg ikke enda. Jeg har egentlig planer om å bli tannlege, sier Aira Hamzehie.

Les også: Skoleelever møtte veggen – se video

Markus Bru (11) og Morten Steffensen (11) slet med å finne et tema de skulle skrive om.
– Det er ikke så lett, men det er fint å få hjelp og tips av læreren.
Kanskje blir det noe om fotball, sier Markus.

Elevene bruker hele skolen som arbeidsplass for avisprosjektet.
– De skal samarbeide, og hjelpe hverandre. Det er tydelig at elevene liker å lage avis. Det er nok første gangen de ikke synes det er viktig med friminutt, men heller vil fortsette å jobbe med oppgavene, noe som ikke er vanlig, sier lærer Truls Ola Aashagen.