Ung og talentfull roadracer i Altea fikk norsk sponsor

Mika (14) ønsker å bli best i verden.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2014 09:05

ALTEA

Mika Perez Alminana (14) fra Altea lever og ånder for roadracing. Da den norske restauranteieren Åge Folkestad ble forespurt om å være sponsor nølte han ikke et sekund.

Alminana er født og oppvokst i Altea og har tross sin unge alder drevet med sporten i mange år og har aktivt kjørt løp siden han var syv år.

– Fra jeg var tre år så jeg roadracing på tv sammen med min far og lærte meg navnene til verdens beste kjørere. Da jeg var fem år fikk jeg min første «minimotorsykkel» og siden har sporten blitt min lidenskap. Min drøm er å leve av sporten, og da må jeg bli en av verdene beste – noe som er mitt mål, sier Mika Perez Alminana til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du oversikten

Sporten er kostbar og familien har støttet opp så godt de har kunnet, men har innsett at de trenger sponsorer for å hjelpe han videre i karrieren. Da faren kontaktet Åge Folkestad, eier og driver av restauranten Casa Vital i Altea, som forøvrig er en bekjent av familien, var prosessen i gang.

– Jeg falt for historien om den unge talentfulle roadraceren som trengte hjelp for å kunne fortsette sin sport og oppfylle sin drøm. Det er viktig å støtte opp om ungdom som vil noe. Mika er meget talenfull som er spådd en lysende karriere. Jeg kunne ikke si nei til en slik forespørsel. Kanskje dette er starten på at flere bidrar med sponsing, sier Folkestad.

Den unge roadraceren kjører en 500 kubikk av merke Honda og ble som 13 åring invitert av produsenten på grunn av sitt talent til å delta på det europeiske ungdomsmesterskapet. Da kom han på 6. plass, en imponerende plassering ikke minst på grunn av hans unge alder. 

Les også: Pensjonist kjørte ti minutter mot trafikken på motorveien

– Jeg trener på mindre sykler i Benidorm og fokuserer da hovedsakelig på teknikk og balanse, sier 14-åringen som er veldig takknemlig for støtten han nå får. 
– Uten sponsorer er det umulig for meg å delta i konkurranser og utvikle meg som motorsyklist, sier Mika Perez Alminana.

Mika Perez Alminana kjørte årets første løp 13. april i Aragón i Nord-Spania. Han ble da raskest under trening og endte på tredjeplass i det nasjonale mesterskapet. Denne uken kjører han sitt neste løp i Nederland.