Ung fotokunstner debuterer i Albir

Vanessa Halvorsen (17) har tatt bilder siden hun var ti år. Nå stiller hun ut 20 av sine vakreste bilder hos Den Norske Optiker i Albir. En liten drøm er gått i oppfyllelse.

Spaniaavisen

Publisert 9. februar 2012 09:15

ALBIR

– Dette er min aller første utstilling. Jeg åpnet den mandag og skal nok ha den til ut neste uke. Det var naboene mine, Torhild og mannen som driver Den Norske Optikeren, som foreslo at jeg skulle stille ut bilder hos dem. Jeg har tatt alle bildene og så har pappa hjulpet med å lage rammene.
Nå er jeg bare utrolig spent på hva folk synes om dem, sier Vanessa Halvorsen til Vikingposten.

Se våre bildeserier fra Spania her

For det er ingen tvil om at Vanessa Halvorsen sin store drøm er å kunne leve av det å ta bilder. Og da helst bilder fra naturen. 17-åringen håper å bli kunstner – fotokunstner.
– Jeg er realist og kommer nok til å ta meg en utdannelse. Akkurat nå er det psykologistudier som frister mest. Men jeg kommer alltid til å holde på med fotografering. Det er min store hobby og lidenskap. Hvis jeg kan leve av å ta bilder, så er det helt klart min store drøm, sier den unge kunstneren.

Se flere saker fra Albir her

Unge frøken Halvorsen har virkelig blikk for de gode, og spesielle motiver.
De aller fleste bildene hennes er tatt i Norge. Enten på ferier eller i fjor da hun gikk et år på videregående skole i hjembyen Grimstad. Men hun har selvsagt også bilder fra den spanske naturen.
– Jeg har bodd ti år her i Alfaz del Pi. Nå går jeg i andre klasse ved videregående linje på Den norske skole Costa Blanca, og har ett år igjen før jeg er ferdig. Etterpå kommer jeg til å flytte til Norge for videre studier, forteller Vanessa.

Hun er helt selvlært. Vanessa har aldri gått på et eneste fotokurs. Hun har bare tatt utrolig mange bilder, og begynt å eksperimentere med fotoapparatets innstillinger. 20 av de beste bildene hennes er nå tilgjengelig for publikum. De koster fra 50 til 230 euro. Og da er de klare til å henge rett på veggen.

Spaniaavisen.no – ingen dekker Costa Blanca som oss!