Underslagene kan ha fortsatt lenge etter at Betanien ble varslet

Styret somlet etter at de ble tipset om underslagene ved sykehjemmet i Alfaz del Pi.

Terje Aspdahl

Publisert 26. november 2013 16:29

ALFAZ DEL PI/BERGEN

Penger kan ha forsvunnet fra Fundacion Betaninen i Alfaz del Pi også etter at styret ble kjent med underslagsanklagene mot den tidligere daglige lederen Are Blomhoff (61).

Ifølge NRK ble styret orientert av en varsler 14. august i fjor. Men det gikk fem måneder fra stiftelsen mottok varselet til de konfronterte Blomhoff og fratok ham jobben. Etterpå gikk det ytterligere ni og en halv måned før de gikk til politiet og anmeldte Blomhoff for underslag av totalt 14,6 millioner kroner, noe som kan ha skapt problemer for etterforskningen.

Les alt om underslagssaken i Alfaz del Pi her

Styreleder Christian Hysing-Dahl bekrefter at Are Blomhoff kan ha fortsatt å tappe penger fra Stiftelsen Betanien Bergen også etter at styret ble kjent med underslagsanklagene.

Styreleder Christian Hysing-Dahl mener styret har oppfylt sine forpliktelser, men innrømmer overfor NRK at stiftelsen kan ha blitt påført ytterligere økonomisk tap ved at underslagene fortsatte mens styret gjorde sine interne granskninger.

– Men det er i så tilfelle snakk om begrensede beløp. Når vi ventet med å gå til politiet, var det fordi vi ville gjøre grundige undersøkelser selv for å finne ut om dette stemte. Vi har ingen plikt til å gå til politiet, det undersøkte vi med en eneste gang, sier styrelederen.

Redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse tar i en kommentar i Vårt Land til orde for at Metodistkirken bør avsette hele Betanien-styret etter det som er skjedd.

Millionene ble tappet fra en spansk konto og skulle brukes til vedlikehold av bygningsmassen ved Fundacion Betanien i Alfaz del Pi.