Underskriftskampanje mot skatteøkning

I denne Costa Blanca-kommunen er innbyggerne fornærmet | Nå blir det demonstrasjoner.

Spaniaavisen

Publisert 11. oktober 2013 09:37

LA NUCIA

Sosialistisk talsmann i La Nucia, Pepa Ivorra, presenterte for ombudsmannen av Valencia denne uken 1300 underskrifter fra innbyggerne i kommunen mot skattebyrden de mener er fornærmende under ledelsen av Partido Popular (PP).

Underskriftene er samlet inn av Partido Socialista Obrero Español (PSOE). Klagen omfatter også det de mener er brudd på betingelsene i kontrakten mellom kommunen og selskapet Aqualia i forvaltningen av drikkevann til kommunens innbyggere.

PSOE mener kontrakten er ugyldig og bør sies opp.

Hovedmålet med underskriftskampanjen er å få regjeringen til å innse at innbyggerne i La Nucia ikke kan tåle de høye kommunale avgiftene, som ligger godt over de fleste av kommunene i Valencia-provinsen. 

Kommunstyret i La Nucia godkjente i november i fjor en økning i avfallavgiftene på mellom 70 og 90 %, noe som betyr en økning fra 100,79 euro i 2012 til 190,46 euro i 2013 for en enebolig i kommunen. 

Kommunen har også økt vann- og kloakkavgiftene fra 27.86 prosent til 59.83 prosent. 

Pepa Ivorra informerte i forbindelse med sitt møte med ombudsmannen i Valencia, at de vil støtte opp om en demonstrajon i dag mot kommunens stigende avgifter og økte skatter organisert av innbyggerne i La Nucia.