Uføretrygdet kvinne drev storbutikk i Spania

Mens kvinnen fikk over en million kroner i uføretrygd, drev hun utleie av boliger i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 9. desember 2010 07:07

COSTA DEL SOL

I løpet av selskapets ti år lange historie, skal det ha blitt et av de største korttidsutleierne på Solkysten. Ifølge en artikkel i «Svenska Costa del sol magasinet» arbeidet et titall personer for reisebyrået, og de hadde onsdag 100 leiligheter tilgjengelig for utleie, skriver Aftenposten.no.

65-åringen skaffet seg et rykte som en seriøs utleier og var godt kjent i det norske miljøet på Solkysten.

Men hele tiden mens hun drev utleie av ferieleiligheter, mottok kvinnen uføretrygd fra den norske staten.

Les også: Arrestert etter ferieboligsvindel

Utleievirksomheten skal ha startet i 1998. Selskapet måtte kaste inn håndkledet i 2008 etter at det ble slått konkurs av spanske myndigheter for manglende innbetaling av skatt.

Ifølge Aftenposten er hun nå tiltalt for trygdebedrageri for perioden fra 1999 til 2006. I løpet av denne perioden mottok hun drøyt 1,1 millioner kroner i uføretrygd fra Norge.

Les også: Slik sikrer du deg ved kjøp av Syden-bolig

– Vi mener hun har hatt inntektsbringende virksomhet i Spania som hun ikke har oppgitt til norske trygdemyndigheter, slik hun er forpliktet til, sier politiadvokat Susie Langsem Bergstrand til Aftenposten, og understreker at hun både er tiltalt for å ha tjent for mye og for å ha hatt en arbeidsevne som skulle tilsi at hun ikke trengte uføretrygd.

Kvinnen har blant annet rykket inn en rekke annonser i Aftenposten. Et søk i arkivet på selskapets nettadresse ga 82 treff. Den siste annonsen er fra september 2006, og den første sto på trykk i april 2001. Den tiltalte kvinnen har hele tiden vært frontfigur for selskapet.

Mye av problemet i straffesaken, er at regnskapene er borte. Politiet har derfor hatt en revisor til å gå gjennom aktiviteten på kvinnens konti, for å anslå omsetningen.

Kvinnen skal hevde overfor både politiet og egen forsvarer at hele utleievirksomheten var en hobbyvirksomhet, og at hun ikke tjente noe penger på det. De manglende regnskapene hevder hun er stjålet av tidligere ansatte.

Rettssaken er berammet til 13. desember.