Tyveribande tatt i Orihuela

 Politiet advarer mot økt kriminalitet.

Spaniaavisen

Publisert 5. februar 2009 18:32

ORIHUELA COSTA

Forrige helg stoppet politiet mann i 30-årene fra Algerie. Det har vært mange tyverier i området de siste ukene, og politiet tror den pågrepne mannen er ansvarlig for mange av dem.

Inne i bilen fant politiet en laptop, en MP3-spiller, en cd-spiller, kikkerter, to skinnjakker og et satellitt navigeringssystem. Samme natten stoppet politiet også en Citroën C2 på bakgrunn av mistanker om tyverier langs kysten tidligere på kvelden.

I bilen satt to menn som politiet tror hadde kjørt rundt i området i de tidlige morgentimene søndag.  Mennene i bilen oppdaget politiet, og satte av gårde i stor fart. Etter en tid klarte politiet å tvinge dem av veien. Mennene forsøkte da å stikke av til fots. Den ene ble fanget kort tid etter. Den andre er fortsatt på frifot.

Politiet fant flere gjenstander fra et tyveri som var skjedd bare noen timer tidligere. Et gullkjede, gullklokke, to mobiltelefoner og 100 britiske pund var utbyttet denne gang. Bilen ble identifisert som stjålet i San Miguel de Salinas i slutten av desember.

Politiet tror de har sprengt en tyveribande, men advarer nå beboerne og ber dem være ekstra påpasselige. De forventer at tyverier vil øke i området på grunn av den økonomiske krisen, der mange, spesielt ufaglærte, mister jobbene sine.