Tyveri av kjøtt øker

Politiet advarer mot kjøttprodukter som er mistenkelig billig.

Spaniaavisen

Publisert 27. desember 2013 10:52

MURCIA

Det har vært en økning i tyverier av sau og gris de siste årene, ifølge Guardia Civil. Den økonomiske krisen har økt etterspørselen etter billig mat. Men politiet advarer forbrukerne.

– Prisen på det illegale markedet er langt under den normale prisen, men man løper en helserisiko ved å spise produkter som ikke har vært igjennom sanitærkontroll, sier en talsmann for Guardia Civil til Europa Press.

Tyveriene foregår fra avsidesliggende gårder med liten beskyttelse og det er relativt enkelt for tyvene. Politiet har imidlertid tatt problemet på alvor, og stadig flere kjøtt-tyver er tatt.

Politiet har også økt kontrollen med bedriftene som videreforedler kjøttet for å hindre bruken av stjålet kjøtt. 

Politiet ber forbrukerne være observante på merking av kjøttprodukter, og værre skeptisk til kjøtt og kjøttprodukter som er mistenkelig billig.