Tyvene tar ikke ferie

Her er gode tips for et trygt ferieopphold.

Spaniaavisen

Publisert 29. juni 2009 18:27

COSTA BLANCA

Neighbourhood Watch, organisasjonen som samarbeider med politiet, kommer stadig med gode tips for økt sikkerhet under Spania-oppholdet. Sommeren er en yndet årstid for lommetyver og andre kjeltringer i Spania.

Tar du enkle forholdsregler, kan du se fram til et godt og trygt ferieopphold på Costa Blanca. Her er noen gode råd på veien:

Hold porter, dører og gitre låst! Så sant du ikke oppholder deg i rommet.
Selv om du er på terrassen bør ikke noe stå åpent uten tilsyn.

Legg lommeboken og vesken på et sted som ikke synes utenfra. Det tar en tyv bare noen få sekunder å snike seg inn og ta den, eller fiske den ut gjennom gitteret.

Når du skal ut av huset bør du alltid tenke på om du trenger alle tingene du planlegger å ta med deg. Trenger du dem ikke, lar du de være igjen. Særlig på markeder florerer lommetyver, og det er kjedelig å måtte bruke verdifull ferietid hos Guardia Civil og i telefon med forsikringsselskapet.

Ikke legg vesken på en stol på barer og restauranter. Putt en fot gjennom stroppen og plasser vesken mellom beina.

Lås alltid bildørene. Sjekk at vinduene er ordentlig lukket når du parkerer.
Kofferter og andre gjenstander som oppbevares i bilen bør ligge skjult.

Vær oppmerksom på fremmede som spør etter veien. Spesielt i supermarkeder eller ved minibanken. Tyver opererer gjerne i team, og distraksjon er deres spesialitet. Befinner du deg i bilen, lukker du vinduene og kjører av gårde.
Bruk bilhornet hvis du føler deg truet.

Ikke ta med verdisaker på stranda. Husk; trenger du dem ikke – la være å ta det med.

Bruk bare taxi med lisens. Displayet skal vise “licencia nu…” og ha et offisielt taksameter godt synlig. Illegale drosjer har ikke forsikring for persontrafikk, og er ikke sjekket for denne typen trafikk.