Tyvene herjer på supermarkedene

Oppbevaringsboksene blir tømt mens du handler. 

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2009 07:13

COSTA BLANCA

De fleste supermarkeder i Spania tillater ikke kundene å gå rundt i butikken med åpne vesker. Noen forsegler veskene, mens andre tilbyr låsbare skap der kundene kan etterlate sine eiendeler. Men  nå er ikke oppbevaringsboksene lenger trygge.

Flere gjenger med tyver har nettopp disse boksene som mål når de tar turen innom supermarkedene. De legger ting i boksene, betaler depositum og får med seg nøkkelen. Deretter forlater de butikken for å få nøkkelen kopiert. De leverer tilbake originalnøkkelen til forretningen, så de blir ikke klar over at tyvene har kopier.

Les også: – Dyrest av alle supermarkedene

Med en gang det dukker opp en passende kunde som legger igjen ting og tang i en boks, slår de til. Det er gjerne flere som samarbeider. Én holder utkikk med kunden, mens den andre tømmer boksen for ting av verdi.

Når kunden returnerer til utgangspunktet, er boksen tom. Innen saken er rapportert til butikkledelsen er tyvene over alle hauger.

Les også: Se opp for motorveiranere!

Oppfordringen blir dermed at man ikke lar verdisaker ligge i oppbevaringsskap. Ha alltid med lommebok og håndveske inn i butikken