Tyvene gjorde storvarp - ble tatt etter krangel om utbyttet

Etter å ha stukket av med sjeldne smykker og juveler til en verdi av 300 millioner euro, begynte de tre ranerne å krangle.

Spaniaavisen

Publisert 25. mars 2010 09:41

TARRAGONA

To rumenere ble tipset av en gartner om at det fantes flotte ting inne i en falleferdig bolig like utenfor Tarragona. De tre besluttet å bryte seg inn og stjele det de kom over.

Der fant de smykker og religiøse relikvier til den svimlende verdi av 300 millioner kroner. Den uerstattelige samlingen var fra det 12. århundret og heller ikke forsikret.

Mindre enn et døgn senere var politiet på sporet av tyvene. De hadde kranglet om fordelingen av utbyttet skulle det vise seg, og nå hadde rumenerne ringt politiet for å anmelde et voldelig ran.

Da politiet rykket ut hadde de to svært forskjellige versjoner av hva som hadde skjedd, og da betjentene tilfeldigvis fant en sjelden mynt, var tyveriet så godt som oppklart.

Men på grunn av at kjeltringene begynte å krangle og ringte politiet for å få hjelp, har man nå funnet igjen 85 prosent av utbyttet. Resten av tyvgodset regner de med at gartneren har.