Tyvene brøt seg inn mens hele familien lå og sov

- En kjip start på ferien, konstaterer Kjell Gunnar Dahle.

Terje Aspdahl

Publisert 29. juni 2013 10:09

TORREVIEJA

Kjell Gunnar Dahle og familen ankom Costa Blanca og Torrevieja sent søndag kveld. Kun timer etter at familen hadde lagt seg for å sove fikk de et uønsket besøk av innbruddstyver.

– Vi ankom Alicante sent søndag kveld og la oss til å sove cirka klokken 01. natt til mandag. Etter noen timer ble jeg vekket av svigermor som påstod noen hadde lyst med en lommelykt rundt i rommet hennes. Jeg må innrømme jeg trodde hun hadde drømt. Men da jeg så at både min bærbare PC og fotokamera var borte forstod jeg hun var lys våken og det ikke var noen drøm, sier Dahle til Spaniaavisen.

 I løpet av noen minutter hadde tyvene brutt seg inn og fått med seg Dahles kamera og pc samt barnebarnets lommebok og mobiltelefon.

Leiebil i Spania – fri kilometer – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti
 
– Barnebarnet mitt lå og sov i stuen hvor de brøt seg inn. Det har tatt noen dager å riste av seg opplevelsen av at noen går rundt hjemme hos deg mens du ligger og sover. Det var en veldig kjip start på ferien, sier Kjell Gunnar Dahle til Spaniaavisen.

Han  har leid en leilighet i den nye urbanisasjonen Azul Beach helt i starten av La Mata-stranden.

– Vi er jo veldig klar over hvor fort gjort det er å bli utsatt for noe som dette. Ferietid er også høysesong for banditter. Jeg hadde låst døren med to av tre låser. Jeg trodde det burde være nok, noe som viste seg å være feil. Disse folka har brutt opp dører også tidligere, det er helt sikkert, sier Kjell Gunnar Dahle.

Dahle og familien skal feriere i Torrevieja i fire uker. På PC-en hadde Dahle med seg noe jobb han skulle gjøre under ferieoppholdet. Han er blant annet journalist, men jobber nå som konsulent.

– Jag har anmeldt tyveriet til politiet og jeg må si de gjorde en grundig jobb på jakt etter spor av tyvene i leiligheten, selv om jeg har liten tro på at tyvene blir tatt. Det verste er at jeg hadde gjort klart noe jobb jeg skulle gjøre under oppholdet her, det blir vanskeligere nå. I et lite desperat forsøk på å i det minste få igjen PC-en har jeg utlovet en belønning på 500 euro om den kommer tilrette. Det hadde spart meg for alt ekstraarbeidet tyveriet medfører, sier Kjell Gunnar Dahle.