Tvinges til å sette opp prisene i restauranten

Både råvarer og strøm ble dyrere.

Spaniaavisen

Publisert 16. januar 2014 09:46

ALBIR

Restauranteier Anki Samuelson i Albir må ta konsekvensen av nok et prishopp på elektrisiteten og dyrere råvarer.

Samuelson, som eier og driver av restaurant Scandinavian Home Cooking, synes det er forferdelig at strømprisen nå øker med 2,3 prosent fra denne måneden.

– Jeg har høye strømregninger fra før. Jeg har et høyt forbruk, ikke bare til oppvarming av lokalene som er spesielt høye om vinteren, men stekovner, kaffemaskiner med mer som jeg bruker daglig her i restauranten bruker mye strøm, sier Anki Samuelsen til Vikingposten.

Les også: Dette blir dyrere i Spania i 2014

Samuelson sier at hun ennå ikke har fått beskjed om prisstigning fra sine spanske leverandører, men hun vet at det helt sikkert kommer til å skje i løpet av året. Derimot merket hun allerede før nyttår at råvarerne fra skandinaviske leverandører hadde blitt dyrere.

– Som konsekvens av prisøkningen kommer jeg ikke til å heve restaurantprisene. De ligger på samme nivå som da jeg startet opp for cirka fem år siden. Spesielt når prisene på råvarene nå øker tenker jeg å ta betaling for det mine kunder ber om ekstra i tillegg til menyen – noe jeg ikke har gjort tidligere. Det er selvfølgelig avhengig av hva det er og hvor mye. Det utgjør gjennom et år en ganske stor kostnad, sier Samuelson.

2013 har vært et bra år for Scandinavian Home Cooking. 90 prosent av kundene er nordmenn og svensker som bor i området.

– I fjor merket jeg økning av hollandske og engelske gjester som er nysgjerrige på skandinavisk mat og da spesielt norsk, og det er jo veldig hyggelig. Arrangementene julaften og nyttårsaften ble vellykket takket være mine faste gjester som laget en fantastisk stemning. Jeg har funnet min egen nisje, noe jeg er utrolig glad for. Jeg bekymrer meg ikke for prisøkningen, men det kommer naturlig nok til å merkes på bunnlinjen, sier Anki Samuelson.