Tvinges til å flytte La Mata-markedet

Ikke før har fredagsmarkedet i Torrevieja flyttet, så kommer nyheten om at også på La Mata må man finne ny plass for markedet.  

Terje Aspdahl

Publisert 25. mai 2017 05:59

TORREVIEJA

Kystmyndighetene (Costas) tvinger Torrevieja kommune å flytte onsdagsmarkedet på La Mata etter mer enn 15 år på samme plassen.

Costas mener det er uforsvarlig å holde markedet over saltkanalen, som ikke er sikret tilstrekkelig for at området kan brukes som markedsplass for tusenvis av mennesker. Det parkeres også mange biler i området.

Nå truer Costas med skyhøye bøter om ikke kommunen finner en annen plass for markedet.

– Vi er i gang med å finne en ny plass, men inntil vi kan offentliggjøre hvor den skal ligge vil markedet bli holdt på samme sted som nå. Vi vil selvsagt øke sikkerheten, sier byråd Manzanares.

Dagens markedsplass opptar også et offentlig område. Men det viktigste er ifølge Costas at kommunen fått advarsler om at kanalen, som er beregnet på å transportere salt fra lagunen til havet, ikke er sikret tilstrekkelig for dagens bruk.

– Vi vil finne en ny plass i samarbeid med beboere og de 160 markedsbodeierne så snart det er mulig. Vi har noen ideer om hvor det kan være, men vi vil foreløpig ikke gå ut med alternativene, sier Manzanares.

Markedet okkuperer ikke bare sentrumsgatene på La Mata med mange parkerte biler, men også parkeringen til Naturparken på La Mata blir brukt.