Arkivet

Tusenårsreise med tog i Guardarmar


GUARDARMAR

Hver fredag gjennom hele året kan du ta bytoget i Guardarmar for en to timers reise med flotte oppleveleser. Fra fønikernes etableringer på kysten rundt år 1100 før Kristus og frem til den spanske ingeniøren Francisco Mira reddet byen fra å bli begravd av sanddynene på begynnelsen av 1900-tallet.

Guardarmar liggerlangs kysten mellom Alicante og Torrevieja. Ta N-332 og sving av når du ser skiltet mot sentrum av Guardarmar. Enten du kommer nord- eller sørfra. Når du kommer inn i mot sentrum, som ikke er så veldig stort, er det godt skiltet til turistkontoret. Et kontor som ligger i samme hus som redningsmannen til byen. Hjemmet til ingeniør Francisco Mira er både turistkontor og museum. Her begynner også turen. Man møter opp cirka en halv time før toget går og ser en DVD om hva man skal se på turen, og ikke minst litt historie om byen.

Toget har britisk guide, og hele turen blir guidet på engelsk. Toget starter turen utenfor turistkontoret og reisen ender på samme plass. Det er plass til 40 personer i vognene. Turen har fire stopp. Først er det borgen, som før jordskjelvet i 1829, var selve Guardarmar. Her oppe er det en fantastisk utsikt. Man får virkelig et godt overblikk over kysten. I tillegg er det selvsagt artig å se restene av en storslaget gammel borg.

Neste stopp er pinjeskogens "sykehus". Her kan man høre historien om hvordan ingeniør Mira plantet opp skogen for å redde byen fra å bli begravd av sanddynene. Man får virkelig et innblikk i plantingen og hvordan skogen har vokst opp. Den sto ferdig 31. mai 1929.
Tredje og nest siste stopp er på noen av de flotte strendene i kommunen. Sanddynene har en fløyelsmyk sand, og er vel verdt et besøk. Her får du også sett hvordan skogen og plantene har gjort jobben de ble satt ned for.

Sist stopp på togreisen er den arkeologiske parken La Fonteta. Her kan du vandre rundt i utgravingene der fønikerne i sin tid drev stor handelsvirksomhet. Dette var en viktig havn for fønikerne i år 1100 før Kristus og noen hundre år fremover. Her kan du få et lite innblikk i gamle sivilisasjoner og kulturer.
Turen er virkelig verdt både de seks euroene og de to og en halv timene det tar.

Les mer om:

Reise