Turistsvikten fører til priskrig blant hotellene

Tilbyr overnatting til halv pris.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2009 06:45

Nedgang i turisttrafikken har ført til at  82 leilighetsanlegg sør på Gran Canaria er stengt – og flere vil stenge dørene i tiden som kommer, tror hotell- og restaurantforbundet.

For den økonomiske krisen og den store turistnedgangen har ført til den reneste priskrigen mellom flere hoteller på Kanariøyene, og sør på Gran Canaria tilbyr enkelte hoteller nå rom med halvpensjon for 18 euro (Ca. 150 NOK) per døgn. Dette er omtrent 50 prosent avslag i forhold til ordinære priser og gjelder stort sett for trestjerners hoteller, melder Canariposten.

Ønsker du mer luksuriøse omgivelser må du ut med 30 euro (Ca. 250 NOK) per døgn, inkludert halvpensjon og dette er i følge fagforeningene 15 euro (ca. 125 NOK) lavere enn hva hotellovernattingene sør på øya kostet for 10 år siden.

Den økonomiske krisen har rammet Kanariøyene hardt og øyene er den av de spanske regionene med høyest arbeidsledighet (over 23 prosent). Krisen kan bli forsterket hvis flere hotell- og overnattingsanlegg må stenge på grunn av for dårlig belegg.