Truet til prostitusjon med voodoo

Politiet arresterte 23 bakmenn denne uken. 

Spaniaavisen

Publisert 23. mai 2009 17:14

MADRID

Spansk politi sier de har brutt opp en ring av halliker som har tvunget nigerianske kvinner inn i prostitusjon ved å true dem med forbannelser knyttet til voodoo.

Hallikene lurer sine ofre med løfter om et bedre liv i Spania, og tar dem med til en voodooprest før de forlater Nigeria, bekrefter politiet. Vel ankommet i Spania, forteller hallikene at de må jobbe som prostituerte for å betale tilbake gjelden de hadde pådratt seg i forbindelse med reisen. Alternativet er å risikere voodooåndenes vrede.

Den nigerianske journalisten Musikilu Mojeed har skrevet mye om voodoo og hallikvirksomhet, og sier at voodoo er en hyppig benyttet form for ydmykelse innen denne virksomheten. Siden voodoo er noe de fleste nigerianere frykter, gjør ofrene gjerne hva som helst for å unngå åndenes straff.

Politiet sier at ringlederne, som har base i Spania, bruker familiemedlemmer i Nigeria til å rekruttere kvinner. Når de ankommer Spania får de beskjed om at de skylder halliken 50.000 euro, eller nesten 450.000 kroner.