Truer med gigantisk agurksøksmål

Spanske myndigheter mener de taper 1,5 milliarder kroner i uken på boikotten av agurkene.

Spaniaavisen

Publisert 1. juni 2011 14:58

MADRID

Spania truer med å kreve erstatning fra myndighetene i Hamburg fordi spanske agurker fikk skylden for utbruddet E. coli. Tyske myndigheter står på sitt, skriver VG Nett.

Helsemyndighetene i Hamburg vedgikk tirsdag at E. coli-bakteriene som ble funnet i spanske agurker, ikke er av samme type som har forårsaket sykdom. E. coli-smitten har ført til 15 dødsfall i Tyskland og ett i Sverige. Nå er 350 nye E.coli-tilfeller oppdaget i Tyskland.

– Vi utelukker ikke å gå til søksmål mot myndighetene som stilte spørsmål ved kvaliteten på våre produkter, sa Spanias visestatsminister Alfreda Perez Rubalcaba til radiostasjonen Cadena Ser onsdag.

Spanske grønnsaks- og frukteksportører anslår å ha tapt over 200 millioner euro, 1,5 milliarder kroner, i uka, fordi europeiske land sluttet å kjøpe spanske produkter.

Ifølge VG Nett mener den tyske forbrukerministeren Ilse Aigner at de handlet rett da de advarte mot spanske agurker, selv om de ikke var ferdig med å undersøke saken.
– Det ble faktisk funnet E. coli-bakterier på spanske agurker. Det betød at vi måtte komme med en rask advarsel i tråd med europeiske regler, sier hun.