Trude og Karsten kan være ute så mye de vil...

Har fått friheten tilbake etter corona-krisen.

Terje Aspdahl

Publisert 21. mai 2020 19:02

SAN MIGUEL

Myndighetene har gjort endringer for hvem som kan bevege seg ute når. I den lille byen San Miguel de las Salinas, en kort biltur fra Torrevieja har man fått mer av friheten tilbake.

Endringen gjelder steder med mindre enn 10.000 innbyggere. Fra 18. mai har folk kunnet bevege seg utendørs når det passer dem.

Her sør på Costa Blanca betyr at man har fått «friheten» tilbake i San Miguel de Salinas, Catral, Bigastro Redován, Cox og Benejúzar.

Trude Rønning og Karsten Simonsen har bodd i San Miguel i 20 år. Tirsdag ble det ettermiddagskaffe ved stambaren Federo i hovedgaten i den lille byen.

– Det har no vært lettere for oss som bor i en mindre by under portforbudet. Samtidig er jeg glad vi har hatt hunden vår å lufte. Det er vi begge glade for, sier Trude Rønning. 

Sett denne? På denne butikken går alarmen hvis noen har feber

– Vi merket det var mye mer folk i gatene fra i går mandag. Det er godt å igjen kunne gå ut uten å måtte ta hensyn til klokka, sier Karsten Simonsen. Men jeg må legge til at jeg snek meg ut en liten tur etter uke seks av alarmtilstanden. Bortsett fra den korte turen har jeg vært flink gutt og fulgt tiltakene nøye.

For ekteparet har portforbudet gått greit og uten noen problemer.

– Vi er glade for at vi bor her. Her har vi alt selv om det er en liten kommune. Vi har blant annet 24 timers legevakt, flere banker og til og med egen fiskeforretning. Vi lider ingen nød. Jeg føler heller med alle de menneskene i storbyene som kanskje kun har en liten balkong eller knapt nok det å kunne bevege seg på. Det kan ikke ha vært enkelt i så mange uker. Selv har jeg vært en del rundt under denne perioden for å bistå og hjelpe andre som trenger det, forteller Trude Rønning. Det er mange som ikke har mulighet til å for eksempel gå i butikken selv.

– Nå kan jeg til og med sitte foran i bilen, da begynner det å gå tilbake mot mer «normale» tider, avslutter Karsten Simonsen.

PS! Der hvor det er flere enn 100 innbyggere per kvadratkilometer, er det ikke fritt frem for å bevege seg.