Trosser krisen med ny messe

70 utstillere klar for publikum på Costa Blanca denne helgen.

Spaniaavisen

Publisert 26. mars 2009 11:38

CABO ROIG

Til tross for at mange bedrifter på Costa Blanca merker den økonomiske nedgangen, trår Monicha Blomberg denne helgen til med sin syvende messe. Blomberg og riggegjengen var i full gang med å gjøre i stand til messe da Vikingposten møtte henne på restaurante Cabo Roig onsdag formiddag.

– Denne gangen blir det rundt 70 utstillere. Det er en del færre enn tidligere, men det har aldri vært aktuelt å avlyse. Denne helgen er det internasjonal messe, så publikum vil ikke møte bare skandinaviske bedrifter. Vi kan tilby en del nytt i forhold til tidligere messer. Blant annet har flere bedrifter gått sammen om et eget seminartelt. Flere ganger i løpet av helgen vil de demonstrere og fortelle om sine produkter. På den måten får publikum mer inngående kjennskap til hva de tilbyr, forteller Monicha Blomberg.

Les også: Nye postadresser i Orihuela Costa

En delegasjon innen skjønnhetspleie, hår og klær vil fra scenen demonstrere hva riktige farger, hårfasong og sminke kan gjøre med en person. Her blir det mulighet både å se og prøve. Det er ikke bare skandinaviske messer Monicha og gjengen arrangerer. Forrige helg hadde hun ansvar for en stor fiesta med marked og utstillinger i
forbindelse med St. Patricks dag. Det er Orihuela kommune som nå vil gjøre noe ekstra for sine utenlandske beboere, og har stilt gratis markedsplass til rådighet for markeringer av nasjonaldager utover våren. Det er ventet arrangementer både 17. mai og 5. og 6. juni, som er henholdsvis dansk og svensk nasjonaldag.

Les også: Stjernenavn til San Javier-festival

– Men først skal vi konsentrere oss om denne messen. Det gjelder å klore seg fast og holde på til tidene blir bedre. Selv om antallet her er helt i grenseland økonomisk, håper jeg at vi kan fortsette til høsten, fastslår Monicha Blomberg før hun trår til sammen med resten av gjengen for å sette opp teltene til utstillerne.