Tror Torrevieja får sitt spesielle spa-anlegg

Arbeidene ble stanset for åtte år siden.

Spaniaavisen

Publisert 28. august 2014 15:39

TORREVIEJA

Kommuen slo virkelig på stortromma da det skulle anlegges spa-anlegg i Torrevieja. Den japanske arkitekten Toyo Ito ble hyret inn, og da arbeidene stanset i 2006 hadde man svidd av 1,5 millioner euro.

Ifølge Informacion har ordfører Eduardo Dolón fortsatt tro på at spa-anlegget kan bli en realitet. Han sier til avisen at man har registrert den økende interessen for å bade i den rosa Torrevieja-lagunen.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her får du full oversikt

Det har i hele sommer vært en jevn strøm av turister som oppsøker lagunen for dens påståtte helsegevinster. Ved calle del Sol i Torreta III er det nærmest laget en liten badeplass for helseturistene. 

Det er satt opp plakater fra regionsmyndighetene i Valencia som utrykkelig forbyr bading og bruk av gjørmen, uten at det ser ut til å bry hverken turistene eller kommunen.

Det er økonomi det står på ifølge kommunens folk, men det planlagte spa-anlegget har også møtt på andre utfordringer. Grunnen der ruinen ligger, og anlegget er planlagt, ligger under Costas (Kystverket) og Miljøverndepartementets ansvarsområde.