Trør til med sykkelsatsing på Costa Blanca

Anne og Kjell satser med Torrevieja som base.

Terje Aspdahl

Publisert 5. juni 2014 08:40

TORREVIEJA

Kjell (57) og Anne (51) Storerud fra Brumunddal tok med erfaringer fra mer enn 30 år i sykkelbransjen til Costa Blanca. Nå satser ekteparet på utleie av topp moderne sykler til sykkelentusiaster enten de bor her deler av året eller til idrettslag eller andre grupper på treningsleir sør på Costa Blanca.

I 31 år drev Kjell og Anne Storerud sykkelforretning i Brumunddal (Kjell sykkel og sport, Intersport-kjeden). Etter et par år med rekognisering både i Frankrike og Spania fant ekteparet ut av stedet de ville satse videre på med sykler som hovedgesjeft, ble San Luis i Torrevieja.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

– Det har vært viktig for oss at vi ikke tråkket inn på andre sitt område når vi skulle starte opp firmaet. Sør i Frankrike er det godt med sykkelutleie, det samme gjelder både på Mallorca og nord på Costa Blanca. Mens her sør på Costa Blanca fant vi en lomme hvor det ikke er noen som tilbyr det samme som oss. Vi har begrenset området fra El Campello i Alicante i nord til La Manga i sør, sier Kjell Storerud til Vikingposten.

Ekteparet Sorerud driver sift nystartede firma, Alicante Bike Hire, fra sin egen bolig på San Luis. Her har de både hjemmekontor og stort lager til alle syklene, et sykkellager til flere tusen euro.

– Det er klart vi har satset en del penger på dette. Men vi har hatt en god vårsesong og både håper og tror det vil være en grei geskjeft å holde på med videre. Alt står ikke og faller ved denne virksomheten. Vi har fortsatt en prosentandel i sykkelforretningen i Brumunddal. Dette prosjektet er også en del av jakten på det gode liv. I Norge har det vært mange doble arbeidsuker. Her vil vi forsøke å ta livet mer med ro, men samtidig ha noe å holde på med, sier Anne Storerud.

Leier du sykkel hos Kjell og Anne trenger du ikke tenke på å verken å hente eller levere sykkelen.

Les også: Flere jordskjelv på Costa Blanca siste døgn

– Vi bringer og henter syklene i området vi opererer i, noe som har resultert i ganske mange kilometer på veien til nå i år. Nå i juni stenger vi butikken for sommeren for å reise til Norge. Vi har fortsatt litt business i må ta oss av i Norge, og det skal bli godt å treffe familie og venner etter noen deilige måneder her på Costa Blanca. Vi er tilbake i august, sier Kjell Storerud.

Alicante Bike Hire satser på å nå kunder fra hele Europa.
– Vi vil forsøke å få folk til å prøve områdene her, hvor det praktisk talt er sykkelsesong hele året. Noe som passer oss fra Norden bra. Selv om det er nok litt i varmeste laget på sommeren. Men vår erfaring er at det er mer behagelig å sitte på sykkelen å få godt med luft enn å sitte i skyggen å svette, avslutter ekteparet.