Tror på lave boligpriser lenge i Spania

...og da er kjøpsmulighetene gode.

Spaniaavisen

Publisert 14. august 2012 18:20

COSTA BLANCA

Det er bankdirektør Håkon Hansen i DnB Luxembourg som deler sin analyse av det spanske boligmarkedet med DN.no. Han mener det er mange muligheter for gode kjøp.

– Vi ser at markedet fortsatt er ganske tregt, spesielt i Spania. Fallet er mindre bratt enn tidligere og vi tror det kommer til å flate ut. Samtidig kommer det til å være lave priser lenge. Krisen kommer til å vare, og det kommer til å være gode kjøpsmuligheter i mange år fremover, sier  Hansen til DN.

Han råder boligkjøpere til å tenke seg godt om før de slår til med kjøp, og mener kjøperne i dagens marked må ta høyde for både skatteøkninger og valutaskifte. De første skatteøkningene er allerede på plass.

Er du på jakt etter en plass i solen? Sjekk ut over 40 Spania-boliger her

– Det er ikke utenkelig at man vil kunne oppleve flere slike skatteøkninger for de som eier bolig i Sør-Europa. På den andre siden tror jeg det vil være ganske balansert fra myndighetenes side. De er veldig opptatt av å legge til rette for at resten av Europa kjøper boliger og bidrar til økonomisk vekst og stimuli. Jeg tror derfor ikke på noe skrekkscenario om at skattene går "sky high".

Ifølge daglig leder Agnar D. Carlsen i Norsk Megling er trykket fra nordmenn som flykter fra norsk klima størst på Spania, etterfulgt av Frankrike, Italia, Portugal og Kreta.

Skal du leie bolig i Spania? Her er noen muligheter

– Dette er den fjerde sommeren med dårlig vær. Det gjør at folk nå er solhungrige og vil kjøpe noe ved Middelhavet. Meglerne våre har fulle visningslister utover høsten i de fleste landene vi opererer i. Vi forventer en rekordstor høst, sier han til DN.no.