Tror på kontrollert prisutvikling for boliger i Spania

Salget av boliger har snudd, men eiendomsekspert mener prisene i Spania ikke vil stige like raskt som under byggeboomen.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2010 18:58

COSTA BLANCA

 – Tenker noen på å investere for å tjene raske penger om noen måneder eller år, må jeg nok skuffe dem med at det neppe blir en realitet. Tilbudssiden er fortsatt meget høym, og restansenpå uferdige hus tilsier at det vil gå veldig lang tid før etterspørselen blir større enn tilbudet, sier Bjørn Erik Øye.

Her kan du gratis laste ned magasinet Vikingposten BOLIG

Bedriftsøkonomen og bygningsingeniøren i Prognosesenteret i Oslo tror det vil ta to til fem år før eiendomsmarkedet i Spania totalt har normalisert seg. – Det betyr at prisutviklingen blir mer kontrollert enn for ti år siden, sier Øye.

En fjerdedel av nordmenn som ønsker seg feriebolig i utlandet, ønsker å kjøpe i Spania med sitt gunstige middelhavsklima.

Les også: Selger 856 boliger i Torrevieja hver måned

– Nordmenn er trauste i sine investeringer, stort sett, og vil nok bruke tid på å finne sitt riktige objekt. Og det bør de. Undersøk nøye hva de får før de skriver en kontrakt. Det er utrolig mange feller å gå i, men ved å benytte seriøse meglere og sunn fornuft, kan feriedrømmen helt klart bli sann i år, sier Bjørn Erik Øye til Vikingposten BOLIG.

Sjekk boliger til leie her