Tror Max (8) har en stor fremtid som golfspiller

Merk deg navnet. Max Risvåg. Du skal ikke se bort fra at man vil finne dette unge talentet blant verdens beste golfspillere en dag.

Spaniaavisen

Publisert 26. mai 2017 05:35

ALBIR

Vikingposten møter Max og hans foreldre tidlig lørdag morgen på golfbanen i Albir. Moren, Elin Lindquist Bergstrand, er fra Karlskrona i Sverige, hvor Max ble født. Faren, Bjørn Risvåg, er fra Fauske. Nå bor familien i Albir, hvor Max går på Den Norske Skolen Albir.

Den disiplinerte og usedvanlige høflige gutten tar imot Vikingposten med en varm klem. Han kan fortelle at han begynte å spille golf i fjor, da han var syv år.
– Jeg husker godt den første gangen. Jeg var egentlig mer opptatt av fotball, men da mamma og pappa foreslo at jeg burde prøve andre typer sport, som golf, synes jeg det var en god idé. Jeg var litt usikker første dagen, hadde jo aldri prøvd dette før. Men neste dag forklarte pappa meg hvordan jeg skulle gjøre det, og det tok ikke lang tid før jeg følte at jeg fikk kontroll på det.

Han legger til:
– Jeg er veldig heldig, og trives veldig godt med å spille golf. Først og fremst fordi jeg har så mange rundt meg som hjelper og støtter meg, samtidig som alt er avhengig av hvordan jeg gjør det selv.

Det tok ikke lang tid før treneren oppdaget talentet hans, og før banen ble altfor liten for den unge gutten.
– Max skilte seg ut med én gang, forteller Christian Maldonado. Han er veldig disiplinert, og tar ting veldig fort. Han er flink til å lytte, og øve på det han blir fortalt. Han er også veldig sterk, noe som gjør at han slår lange slag. Banen her i Albir ble fort liten for ham. Han utvikler seg veldig fort, og har en stor fremtid som golfspiller. Det er en ære å jobbe med ham. Det er ikke hver dag man kommer over et slikt talent.

Skal du ha leiebil? Sjekk ut mulighetene her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Max har vært med i flere turneringer med gode resultater. Han har til og med vunnet en konkurranse hvor han deltok sammen med voksne.
– Jeg vant ingen pokal, for egentlig skulle ikke barn være med i konkurransen. Men pappa kjøpte en mobil til meg, og da ble jeg veldig glad.

Nå er han med i U.S. Kids Golf. Kvalifiseringen går ut på seks turneringer, og barna er fordelt etter kjønn og alder. Man må vinne én av turneringene, og ha minst én runde på mindre enn 46 slag. Dette har Max greid, så neste år får han spille i Skottland og i USA.

– Jeg beundrer Sergio Garcia Fernández og drømmer om å bli like stor som ham en dag. Da skal vi flytte til Florida, og jeg skal kjøpe et stort hus til mamma hvor alt er på én flate, avslutter den den unge golfspilleren med sitt typiske beskjedene, varme smil.