- Tror ikke Eddy ble utsatt for noe kriminelt

Pårørende på plass på Playa Flamenca hvor nordmannen forsvant.

Terje Aspdahl

Publisert 30. mai 2013 05:55

PLAYA FLAMENCA

Savnede Eddy Müller (43) sin onkel, som også er hans nærmeste pårørende, er på Costa Blanca. Han har snakket med politiet og han har vært i huset som politiet har sperret av på Playa Flamenca (Alicante). Onkelen er trygg på at det ikke ligger noe kriminelt bak Eddys forsvinning.

 – Jeg er veldig glad jeg tok turen ned. Det har vært vanskelig å gå hjemme i Oslo bare å se for seg alle mulige og umulige senarioer om hva som har foregått her. Men nå etter å ha både snakket med politiet og vært innom huset Eddy har bodd den siste tiden, er jeg både rolig og trygg på at det ikke har skjedd noe kriminelt med Eddy, sier onkelen til Vikingposten. Han vil være anonym av hensyn til øvrig familie.

Les alt om forsvinningen her

Onkelen har vært hos politiet, avgitt DNA-prøve og fått deres foreløpige teori om hva som kan ha skjedd. Politiet har ifølge onkelen saumfart huset i ekte ”CSI-stil”, og de konkluderer med at det ikke har foregått noe kriminelt med Eddy i huset.

Det er ikke funnet spor av verken blod eller bevis for at noe voldelig har foregått i huset.

– Det ser ut som Eddy har reist fra huset før det spanske paret som bodde der sammen med han den siste tiden, før han forsvant. Paret har i sin tur vært gjennom skuffer og skap på jakt etter verdigjenstander før de dro. Men TV-en er ikke stjålet, blant mye annet. Safen som man fryktet fjernet, er murt inn i et garderobeskap i huset, så den er intakt. Jeg tror Eddy har tømt alt av verdier selv før han har reist, sier onkelen.

Ser du etter bolig i Spania? Her finner du 60 boliger til salgs

Faste utgifter som strøm og vann ble stengt for et par måneder siden.
– Bankkontoene etter min søster har han sannsynligvis tømt før han forlot huset. Det har ikke vært penger på kontoene til verken strøm eller vann i lang tid.

– Det er ingen hemmelighet at Eddy har vært narkoman i mange år. Det har skjedd tidligere at han har tatt overdose, og det kan nok være tilfelle også denne gangen. Men med et dødelig utfall. Jeg tror aldri jeg får se Eddy igjen, sier onkelen.

Hele saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.