Tror Frp-byråd får beskjed om å trekke seg etter sykehjemsskandalen

♦ Fem år gamle dokumenter om Altea-utbyggingen skal ha blitt journalført først i 2010. ♦ - Dette er et massivt lovbrudd, hevder Erling Folkvord.

Spaniaavisen

Publisert 11. mars 2010 10:28

ALTEA

Erling Folkvord (Rødt) er ikke i tvil. Byrådsleder Sylvi Listhaug må få beskjed om å trekke seg etter sykehjemsskandalen til Oslo kommune i Altea.

Den profilerte Oslo-politikeren var igjen på Costa Blanca denne helgen for å gjøre sine siste undersøkelser før den offentlige høringen om Altea-prosjektet 17. mars på rådhuset i Oslo. Folkvord har gått gjennom tusenvis av dokumenter og snakket med utallige folk som har vært innblandet i skandaleprosjektet byrådsleder Sylvi Listhaug la ned grunnsteinen for høsten 2006. Et prosjekt som til slutt vil koste Oslos skattebetalere over 30 millioner kroner.

Les også: Oslo vil kvitte seg med sykehjemstomten

– Jeg blir ikke overrasket hvis Sylvi Listhaug får besøk på sitt kontor av sentrale partimedlemmer i Frp som ber henne trekke seg fra stillingen av personlige årsaker. Akkurat slik de gjorde med hennes forgjenger Margaret Eckbo i januar 2006. Jeg spør meg om Frp kan la Sylvi Listhaug være sin fremste eldrepolitiske talskvinne i Norge når mer og mer av sannheten omkring prosjektet i Altea kommer frem? Jeg tror dette vil skape problemer for Frp, sier Erling Folkvord til Vikingposten.

Men det er ikke bare selve sløsingen med penger som Folkvord synes stinker. Det er også et faktum at journalføringen av dokumenter i samme sak er en skandale.

Les også: – Trues med straff av byråd i Altea-saken

– Vi ba om innsyn i denne saken i fjor. Både SV, Ap og Rødt. Men vi fikk et fåtall av dokumentene vi etterspurte. Etter måneder med press fra Ap, SV og Rødt ga Listhaug ut mer og mer. 150 av disse dokumentene ble først journalført i 2010, selv om de var datert fra 2005 og noen år fremover. Dette er et massivt lovbrudd, hevder Folkvord.

Blant dokumentene som var prøvd å unndras offentligheten var email fra Vikingposten til Sylvi Listhaug med kritiske spørsmål om hele prosjektet allerede i 2007. Listhaug skrev leserbrev til Vikingposten i 2007 der hun kritiserte avisens dekning av saken – en sak hun mente Oslo kommune hadde full kontroll på. Nå er hele prosjektet skrinlagt, og regningen for fiaskoprosjektet kan komme opp i 30 millioner kroner.