Trondheim vil ut av sykehjemsprosjekt på Costa Blanca

Trondheim kommune ønsker å avslutte samarbeidsavtalen med Peder Morset folkehøgskole om helsehuset Vistamar i Villajoyosa.

Spaniaavisen

Publisert 7. april 2010 10:11

VILLAJOYOSA

Høsten 2007 inngikk kommunen en avtale med folkehøgskolen om å samarbeide i 20 år om å drifte Vistamar. Men kommunalråd for Arbeiderpartiet, Sissel Trønsdal, bekrefter at de rødgrønne ønsker å avslutte leieavtalen, melder NRK Trøndelag.

Dette er ikke første gangen kommunen prøver å komme seg ut av samarbeidet. Trondheim tilbød utleie av sykehjemsplassene flere ganger til alle norske kommuner uten å få en eneste respons. Dette var mens byggingen ikke var ferdig.

Les også: – Har en juridisk vanntett avtale

Spaniaavisen.no vet at Trondheim kommune har hatt store problemer med å sende pasienter ned til sykehjemmet i Villajoyosa.

For vel ett år siden prøvde kommunens advokater å finne en løsning for å oppheve kontrakten de har inngått med folkehøgskolen, uten å lykkes. Peder Morset folkehøgskole er helt avhengige av denne utleieavtalen for å kunne betale sykehjemmet.

Les også: – Hele sykehjemssaken i Altea stinker

Styrelederen i Peder Morset Eiendom synes Trondheim kommune har opptrådt uryddig i denne saken.

– Vi reagerer negativt på dette. Kommunen har hatt god tid til å forholde seg til det som er avtalt og planlegge driften ut i fra det, sier styreleder Liv Grøtte.

Vistamar har 29 plasser hvor Trondheim kommune er ansvarlig for 24. Folkehøgskolen har ansvaret for de resterende fem plassene. Til sammen kostet helsehuset rundt 75 millioner kroner.

Grøtte mener det vil få alvorlige konsekvenser for Peder Morset Folkehøgskole dersom Trondheim kommune kommer seg ut av avtalen.
– Vi har planlagt at elevene skal kunne benytte seg av helsehuset for å delta i pleie og omsorg av brukerne, sier hun.
Nå krever hun et endelig svar fra kommunen på hva de vil gjøre.

– Vi synes at vi ikke kan vente så veldig mye lenger på et svar. Det har blitt utsatt veldig mange ganger og nå forventer vi et svar, avslutter Grøtte.