Trønderrocker på visitt

Synes det var godt å ikke bli gjenkjent.

Spaniaavisen

Publisert 18. september 2014 07:45

QUESADA

– Jeg har hatt lyst til å bli MOT-ambassadør lenge, men det tok litt tid før jeg ble spurt. Istedet ble jeg Mot-ambassadør i min egen verden, forteller artist Chand Torsvik som besøkte Den Norske Skolen i Rojales denne uka.

Chand Torsvik ble kjendis over natta da han var med i X-faktor på TV2 for noen år siden. Men han har alltid hatt som mål å bli artist. Og han har lenge drømt om å bli MOT-ambassadør. I likhet med syv andre artister og 15 idrettsprofiler reiser han rundt på skoler i inn- og utland for å fortelle sin historie til elever.

Les også: Ny rundkjøring i Rojales skal lette trafikken i sentrum

– Jeg syns det er kjempeviktig å formidle til ungdommene at de må følge drømmen sin, og ha trua på seg sjøl. Jeg har selv kjent på å være annerledes som adoptert inder i Namsos, men jeg har alltid hatt tro på mine egne krefter. Jeg skriver tekster om det jeg brenner for, og er glad jeg endelig ble spurt om å være MOT-ambassadør. Her kan jeg inspirere andre til å ha tru på egne valg, og ikke nødvendigvis følge strømmen, sier Chand som besøkte Spania for første gang denne uka, og syns det var deilig å gå på gata i Quesada uten å bli gjenkjent.

MOT-filosofien som er utviklet av grunder Atle Vårvik, har sine røtter fra 1977. Inspirasjonen har vært å utvikle en livsfilosofi basert på verdier – en filosofi som kan hjelpe unge mennesker til å føle seg trygge og verdifulle, tenke selv, ta bevisste valg og ta vare på sine evner og talenter.

Finn hjelp i vår bransjeguide her – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

MOT ønsker også å bevisstgjøre de unges støttespillere, på hvor viktige de er for barn og ungdom og som kan bygge fundament for et positivt samfunnsliv og miljø der vi tar vare på hverandre.

Den Norske Skolen i Rojales er en MOT-skole hvor to av lærerne er skolerte MOT-kontakter, og vil lede arbeidet videre.

– Skolen i Rojales jobber godt med MOT, og vi håper denne dagen på skolen har gitt både lærere og elever en teaser på hva vi jobber med, slik at filosofien og det gode arbeidet føres videre, sier Tore Sandnes i MOT sentralt som besøkte skolen for åttende året på rad denne høsten.