Trond til topps med ny rekord i Albir

Turen opp til masten i Albir har fått en ny bestenotering. Trond Kristensen klarte det på 15 minutter og 49 sekunder. Slå den!

Spaniaavisen

Publisert 14. mai 2009 08:46

ALBIR

– Det viktigste var å knuse rekorden til denne damen fra Bergen. Noe jeg klarte med god margin. Løpet opp var greit nok, men jeg mener å kunne presse tiden ned mot 15 minutter blank, sier Trond Kristensen.

37-åringen hviler ikke på sine laurbær. Dagen etter rekordløpet løp sprekingen like godt fra La Nucia og opp bakkene til Guadalest. En lang og hard tur i utelukkende motbakker.

– Jeg må holde formen ved like. Løpet opp til masten er forholdsvis kort. Jeg pleier å løpe vesentlig lengre når jeg trener. Nei, nå er det bare å legge seg i selene og satse mot neste løp til masten. Da kommer det sannsynligvis flere harde konkurrenter med, sier Kristensen og smiler.

Les også: Ny klubbleder fikk husleietvist i fanget

For det var ikke bare Trond som imponerte i løpet fra parkeringsplassen og opp til mastene på toppen av Sierra Helada. 16 år gamle Ove Norman Tislevoll løp inn til en knallsterk andreplass på tiden 17 minutter og 19 sekunder.

– Jeg satte ny personlig rekord med over to minutter. Egentlig trener jeg ikke løping i det hele tatt. Jeg er bare ute og går en del turer. Men jeg skal være med neste år, og da skal jeg være enda mer forberedt enn denne gangen, sier Ove Norman Tislevoll.

Les også: Fikk Simone på beina etter slag

Ellers løp advokat Erik Saunes (40) inn til tredjeplass på tiden 17 minutter og 40 sekunder. Også en sterk tid. Løpets yngste deltaker, Regine A. Isaksen (10), møtte ”veggen” midtveis, men fullførte i fin stil. Løpets eldste var Sverre Fortun på 70 år. Han klokket inn til 30 minutter og 53 sekunder. Ikke mange på hans alder klarer den tiden… Sjømannsprest Reidar Ådnanes (53) kom også inn på ny rekord. Han gikk ut i Vikingposten og sa han skulle slå fjorårsnoteringen på 31 minutter. Noe han så absolutt klarte.

– Jeg kom inn på 26 minutter, 11 sekunder og 95 hundredeler. Ny rekord. Jeg har gått raskt opp hele løypen. På grunn av skranglete knær etter en meniskoperasjon tør jeg ikke løpe ennå. Men jeg har gått mange turer det siste året. Jeg er i hvert fall godt fornøyd med tiden, og skal klare å gjennomfør gudstjenesten i morgen, søndag, sier Reidar Ådnanes og smiler lurt.

Sjømannskirken fikk inn mellom 1200 og 1500 euro på løpet. Noe kateket Line L. Hopland er fornøyd med.