Trodde tvillingsøsteren døde under fødselen

Babyen ble stjålet.

Spaniaavisen

Publisert 28. mars 2013 08:40

ALICANTE

Alicante-damen María José Picó har funnet ut at hennes tvillingsøster, de ble født i 1962, ikke er død som sykehuspersonellet sa for snart 51 år siden.

María ble klar over skandalene i Spania, der en rekke babyer ble stålet mellom 1940 og 1970, og hun fikk rettens medhold til å åpne graven til sin tvillingsøster.

DNA-tester gjort av levningene i graven viste helt klart at babyen, som var gravlagt i 1962, ikke er tvillingsøsteren til María. Foreldrene hennes er i sjokk etter avsløringen.

Faren, Antioio Picó, sier han fikk en liten kiste med det alle trodde var den døde tvillingen like etter fødselen. Kisten ble begravd på en kirkegård like utenfor sentrum av Alicante.

Faren sier de sørget slik over tapet av datteren at han på den tiden ikke var i stand til å tro at noen hadde stjålet datteren hans og lagt en annen død baby i kisten.

Nå har familien startet den vanskelige jobben med å finne ut hvem som overtok tvillingsøsteren til María José i 1962 da hun ble stjålet fra fødselsavdelingen på sykehuset.