Trenger hjelp til å hjelpe Costa Blanca

Samler inn mat til vanskeligstilte.

Spaniaavisen

Publisert 3. oktober 2013 07:17

COSTA BLANCA

Matbanken er et statlig prosjekt som samarbeider med sentrale aktører i regionen hvor aksjonene foregår. Hver vår og høst iversetter de innsamlingsaksjon i Costa Blanca-området for å hjelpe vanskeligstilte spanjoler. 

I disse økonomiske krisetider sliter mange med å skaffe nok mat til familien, og krisesentre og barnehjem får heller ikke nok midler til å skaffe den maten de trenger. Matbanken har i flere regioner i Spania et unikt samarbeid med Carrefour. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Høstens aksjon startet lørdag og varer til og med mandag. På Carrefour i Finestrat kan man da bidra både som frivillig og birdagsyter. Maten som bli samlet inn i løpet av av aksjonen, blir distribuert til de som trenger det via frivillige organisasjoner som for eksempel eksempel Røde kors og EMAUS, paraplyorganisasjonen for barnehjem, eldresenter og krisesenter i Spania samt suppekjøkkenene i området.

– Dette er en utrolig viktig innsamlingsaksjon for vanskelgstilte her i området. Mange frivillige deltar i aksjonen fra forskjellige frivillige organisasjoner og mennsker som generelt ønsker å hjelpe. De deler ut spesialposer til kunder som kommer til Carrefour for å handle slik at de kan putte i posene det de ønsker å bidra med. Etter at handelen er gjort leverer de posene til vår frivillige representanter som oppbevarer de til de distibueres ut til de vanskeligstilte, sier Chems Guitennez, koordinator for prosjektet via organisasjonen EMAUS.

Gått glipp av noen saker? Her får du full oversikt

– Vi er utrolig takknemlig for alle som stiller opp og håper at det er flere «der ute» som har mulighet til å bidra frivillig disse tre dagene aksjonen foregår. Ved hjelp av denne aksjonen kan vi hjelpe mange. Siste aksjon som ble gjennomført samlet vi inn hele 68 handlekurver med mat som er en innsamlingsrekord sammenlignet med alle regionene i Spania, sier Elisabeth Stromsmoen Skarveland, representant for EMAUS og frivillighetsorganisajonen «Hjelp oss å hjelpe Costa Blanca» og presiserer at de trenger flere frivillige til innsamlingsaksjonen i helgen.

Ønsker du å hjelpe som frivillig? Kontakt Chems Guitennes på tlf 647155943 (spansk) eller Elisabeth Stromsmoen Skarveland 649428666 (norsk)