Trenger hjelp for å kunne hjelpe

Kutt i overføringene til Frivilligsentralen Costa Blanca Nord.

Spaniaavisen

Publisert 5. mai 2011 08:01

ALFAZ DEL PI

Frivilligsentralen Costa Blanca Nord har fått kutt i overføringene fra den norske stat. Derfor er de helt avhengige av sponsorer og gaver for å opprettholde hjelpearbeidet blant nordmenn i Spania.

For over ett år siden ble Frivilligsentralen Costa Blanca Nord opprettet. De har i tiden frem til nå hjulpet mange nordmenn i nød i området sitt. Men nå har de fått nesten halvert sine overføringer fra den norske stat, noe de merker på sine budsjetter.

Les også: Frivilligsentralen valgte å flytte på seg

– I Norge får frivilligsentralene 60 prosent av sine utgifter dekket av staten. De resterende 40 prosentene dekker de forskjellige kommunene sentralene ligger i. Her i Spania har vi kun fått 4,63 prosent dekket av Alfaz del Pi kommune. De har rett og slett ikke penger til å hjelpe oss med mer. I 2010 fikk vi inn de 40 prosentene vi trengte fra forskjellige private donasjoner. I år trenger vi minst like mye, hvis ikke enda mer fra sponsorer, sier konstituert daglig leder, Berit Hamre til Vikingposten.

Hamre har akkurat overtatt etter tidligere daglig leder som sluttet på grunn av flytting hjem til Norge. Hamre er i en midlertidig halv stilling som daglig leder siden hun fremdeles er styremedlem i FCBN.

Leiebil i Spania, på fastlandet og Kanariøyene. Gratis norsk servicetelefon

– Vi har brukt mye av det første driftsåret til å drive med nettverksbygging mot våre samarbeidspartnere, både norske og spanske. Denne jobben skal vår tidligere daglige leder ha ros for. Nå skal vi jobbe enda mer ut mot nordmenn som trenger hjelp i Spania. Bare i sist måned har vi hjulpet to nordmenn, veldig vanskelige tilfeller, når det gjelder sitt videre liv i Spania. Begge to trengte hjelp 24 timer i døgnet. Vi jobber mest opp mot institusjoner, og sørger for at spesielt enslige nordmenn uten nettverk i Spania, får den hjelpen de trenger – når de trenger det, sier Berit Hamre.

FCBN har sine lokaler nederst i hovedgaten i Alfaz, der SunLim lå tidligere. Flotte lokaler man kan stikke innom for en kaffe eller prat hvis man ønsker å vite litt om hva de driftige personene på FCBN driver med.

Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her