Trenger frivillige til revmatiker-telefonen

Elisabeth Ottesen betjener informasjonstelefonen for revmatiker på Costa Blanca helt alene. Nå ønsker hun seg kolleger på frivillig basis.

Terje Aspdahl

Publisert 6. oktober 2008 18:25

ROJALES

I snart et halvt år har Elisabeth Ottesen besvart henvendelser fra revmatikere i Spania og Norge. Informasjonstelefonen er kommet i stand ved at Høyskolen i Østfold har fått økonomiske midler fra Stiftelsen Helse og Rehabilitering.

– Selv om jeg

reiser rundt og forteller om informasjonstelefonen, er mange ikke klar over at den finnes. Nå er vi ute etter frivillige hjelpere som kan bidra til at prosjektet blir kjent for flere. Målet er at det skal finnes kontaktpersoner rundt på hele Costa Blanca. Det er lettere å snakke med noen ansikt til ansikt. Kanskje kan tjenestetilbudet også utvides. De som melder seg, vil få opplæring i hva deres oppgaver skal gå ut på, forklarer Elisabeth Ottesen.

Spania er et godt
– Mange har likevel spørsmål knyttet til hjelpemidler og trenger informasjon om systemet her nede. Det er hva de fleste spørsmålene jeg får dreier seg om, forteller Elisabeth Ottesen.
Prosjektet har fått støtte ut året. Siden telefontjenesten har vært i drift så kort tid, ønsker Høyskolen i Østfold å søke midler til forlengelse.
Søknaden blir avgjort rundt juletider.

sted å være for revmatikere. Klimaet passer ypperlig, bare man ikke bor for nær sjøen. Der er det for fuktig.

Ottesen mener
– Med litt frivillig hjelp, skal vi få satt det hele i system. Jeg vet fra tidligere at informasjonsbehovet er enormt. Nå gjelder det bare å gjøre folk oppmerksomme på at vi finnes, avslutter Elisabeth Ottesen.

de norske klubbene, som eksisterer flere steder på Costa Blanca, vil være naturlige møtesteder også for revmatikere med informasjonsbehov.