Trenger din hjelp til å gjøre La Manga renere

Fredag 30. juni arrangerer LaMangaBooking «ren strand dag» i samarbeid med Legal La Manga, La Manga Activities og The Lounge.

Spaniaavisen

Publisert 29. juni 2017 05:10

LA MANGA

Bakgrunnen for dette er å sette fokus på forsøpling, og spesielt plast som er en stor trussel mot miljøet, både på land, og ikke minst i sjøen, hvor det ender opp i næringskjeden.

– Vi som bor ved havet opplever dessverre at det blir stadig mer plast i sjøen, og det ønsker vi å gjøre noe med. Kommunen har ikke tid til å rekke alt, og jeg synes alle har et ansvar for å holde miljøet rent, sier Espen Heimdal, som er bookingansvarlig i LaMangaBooking.

Heimdal og hans kolleger var på stranden sammen en dag i mai. Da så vi hvor mye søppel det var overalt, og da bestemte de seg for å høre med sine firma-naboer om de ville være med å bidra. Det var de veldig positive til.

Sett denne? Nå skal gamle spa-anlegg ved Mar Menor restaureres

Arrangørene oppfordrer også andre til hjelpe til med å plukke rask og søppel ved strendene. Som belønning får du gratis tapas og drikke, og ikke minst god samvittighet.

Det eneste du trenger å ha med deg er sko, badetøy, solkrem og ett håndkle. Raskposer stiller arrangørene med.

– Vi har som mål å arrangere «ren strand dag» hver år fremover. Dette er vårt bidrag for at vi kan bevare vårt paradis. Om alle som gikk på stranden tok med seg sitt rask, og litt til, så ville det raskt bli mindre plast, avslutter Heimdal.

Arrangementet varer fra klokken 10.00-12.30, og det er oppmøte utenfor LaMangaBooking-kontoret i Avenida Gran Via, km 12,5.