Trekkspill, troll og trøkk i sjømannskirken Se video

Lindesnes Trekkspillklubb hadde et forrykende show i Minnekirken søndag kveld. Allsang, dansende troll, en profesjonell operasanger og Gudny Dalen sto på programmet.

Spaniaavisen

Publisert 19. oktober 2009 15:27

COSTA BLANCA

 Aldri tidligere har troll danset i sjømannskirkene på Costa Blanca. Det skjedde i Villajoyosa søndag og vil skje i Torrevieja tirsdag. Ifølge gjesteartist og profesjonell operasanger og –komponist, Thomas Stanghelle, er Lindesnes Trekkspillklubb ”galskap som ikke er satt i system”.

Midt under konserten fikk kveldens konferansier og trekkspiller, Atti Eikaas, forøvrig kultursjef i Lindesnes kommune, øye på Gudny Dalen midt blant publikum i kirken. Han dro henne opp på scenen og fant frem en sang hun har spilt inn på en av sine utallige CD-utgivelser.

Les også: Inntar Spania med trekkspilltoner

– Lillemann Gundersen, som er vår musikalske igangsetter her i kveld, har faktisk komponert melodien og selveste Lodin Auklad har skrevet teksten til visen ”Sørlandsnetter”. Hva er da bedre enn å få Gudny Dalen til å synge, spurte Atti Eikaas og dro til på trekkspillet.

Og Gudny Dalen, som selv skal ha konsert i sjømannskirkene neste uke, var ikke sen å be.
Ellers var et av de store høydepunktene da trailersjåfør og trekkspiller John Olsen skulle synge en sang på ”grønlandsk”. Olsen er en godt voksen mann som er fabelaktig god på trekkspill – men han kan overhodet ikke synge…

Da han hylte ut første og eneste setningen i sangen ”gikkgakkgokk”, og mikrofonen var stilt på et alt for høyt lydnivå på grunn av problemer med lyden tidligere på kvelden, var det mange som fikk bakoversveis.

Se videoinnslaget fra konserten under.