- Trekk brevet tilbake og beklag det hele

Stortingspolitiker refser Skatteetaten.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2009 14:56

COSTA BLANCA/OSLO

Frps skattepolitiske talsmann og medlem av finanskomiteen, Christian Tybring-Gjedde, mener Skatteetaten utviser arroganse i saken om skatteavtalen for norske pensjonister.

– Etaten viser med dette at de ikke oppfatter seg selv som et serviceorgan for norske borgere. Skatteetaten burde straks trekke brevet tilbake og beklage det hele. Vi har allerede sendt spørsmål til finansministeren hvor vi ber ham redegjøre om det blir innført kildeskatt for nordmenn bosatt i Spania fra 1. januar 2010., sier Christian Tybring-Gjedde til spaniaavisen.no.

Les også; – Norge forsøker å snikkinnføre kildeskatt

Han forteller videre at hele Frp deler den bekymringen og fortvilelsen norske pensjonister i Spania har for tiden. Noe Frp ble gjort oppmerksomme på i saken Vikingposten hadde på trykk denne uken. Tybring-Gjedde og Frp mener Skatteetaten også burde utvide fristen til å søke om fritak til 1. juli 2010.

Les også: Beklager kort frist for Spania-pensjonistene

– Skatteetaten bør redegjøre i et nytt brev for den inngåtte skatteavtalen mellom Spania og Norge, og forklare hvilke eventuelle konsekvenser denne har for nordmenn bosatt i landet. I samme brev burde de også i detalj beskrive hvilke dokumenter som kreves og hvor man kan fremskaffe disse, sier Christian Tybring-Gjedde.