Tre kjøpesentere i Alicante åpner nå på søndager

Fikk rettslig medhold - åpner i dag.

Spaniaavisen

Publisert 25. juni 2017 06:27

ALICANTE

De tre kjøpesentrene Gran Via, Plaza Mar 2 og Puerta de Alicante har fått rettslig medhold i at de tilhører Zona de Gran Afluencia Turística (ZGAT) i Alicante.

Ved å være innenfor det som karakteriseres som turistområde, kan nå disse sentrene holde åpent søndager og helligdager og starter med søndagsåpent fra 25. juni, skriver Informacion.

De tre kjøpesentrene vant saken mot Alicante kommune i retten. Dommen er anket, men dommeren har gitt midlertidig tillatelse til å åpne. De tre sentrene kan dermed følge El Corte Inglés, som allerede kan holde åpent søndager og helligdager, fordi området rundt avenida de Maisonnave er erklært som turistområde.

Regionsregjeringen ga de tre sentrene midlertidig tillatelse tidligere i måneden. Byregjeringen i Alicante er ikke fornøyd med avgjørelsen, de ønsker sterkere begrensinger på åpningstidene.

Byregjeringen ønsker kun åpne butikker på søndager og helligdager fra 15. juni til 15. september, bortsett fra i strandsonender man vil tillate utvidet åpning i påsken og fra 1. juli til 30. september.