Tre innbrudd på kort tid hos norsk konsul

Og det i et kontor i 5. etasje.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2009 17:22

TORREVIEJA

I løpet av vinteren har innbruddstyver tatt seg inn i det norske konsulatet i Torrevieja hele tre ganger. At kontoret befinner seg i femte etasje har ikke vært noen hindring. Men tyvene har gått tomhendte hver gang.

– De kommer inn via taket. Derfra og ned på balkongen vår er det kort vei. Selv om glassdøren er vanskelig å knuse, har de kommet seg inn gjennom den. Ingen av gangene er det tatt noe som helst herfra. De har antakelig vært på jakt etter pass eller stempler. Verken det eller andre verdisaker oppbevares her, så innbrudd hos oss er det ingen vits i å forsøke på, forteller sekretær Elisabeth Borch til Vikingposten.

Les også: Heder og ære til konsulen

Konsulatet er på langt nær alene om å oppleve innbrudd. Borch kan fortelle at det daglig er nordmenn som kontakter konsulatet på grunn av innbrudd.

– Det kan dreie seg om alt fra veskenapping til innbrudd i hus og leiligheter. Blir passet stjålet kan vi være behjelpelige med å skaffe nødpass hvis de er på farten til å reise hjem igjen. Ellers må alle som opplever slikt anmelde saken til politiet og si fra til forsikringsselskapet, opplyser Elisabeth Borch.