Travel start for ny norsk lege i Torrevieja

Det norske legekontoret er åpent igjen.

Terje Aspdahl

Publisert 4. oktober 2012 09:51

TORREVIEJA

Etter flere måneder uten norsk lege ved det norske legekontoret i Torrevieja, åpnet Milla Næverlid (30) dørene igjen mandag 1. oktober. Til stor glede for flere tusen nordmenn i området.

Den nye unge norske legen Milla Næverlid ble ferdig med den obligatoriske legeturnusen i Norge på halvannet år i våres. Nå er hun på plass på nyåpnet legekontor i Torrevieja. Pasientene strømmer på allerede første uken. Samtlige er glade for at de igjen har fått en norsk lege i byen. Arne Mikalsen hadde sitt første møte med den nye legen onsdag formiddag.

Les også: Leger får bonus hvis færre pasienter henvises til sykehus

– Dette har jeg ventet på siden tidlig i september. Jeg bor i nærområdet og er superfornøyd med at det er kommet ny lege hit. Det er veldig praktisk.
Jeg har nettopp møtt Milla Næverlid, og jeg kan allerede si at jeg håper hun vil bli her lenge. Det er flott med en ny ung norsk lege på plass, sier Arne Mikalsen til Vikingposten.

Lege Milla Næverlid er på plass syd på kysten med mann og barn. Planen til familien er å bli her lenge.

På jakt etter feriebolig? Nye prospekter er på plass i vår boligbase

– Jeg har hele tiden vært bestemt på at jeg skulle praktisere som lege i utlandet. Da denne muligheten dukket opp reiste jeg og familien ned hit i vår for å se på forholdene. Vi likte oss godt og har funnet hus i Quesada.
Vi flyttet ned i sommer og barna på seks og åtte år har begynt i spansk skole. Nå har jeg endelig fått den spanske legelisensen, og jeg kunne åpne kontoret mandag. Hele denne første uken har jeg fulle timelister. Det er tydelig legetilbudet var savnet blant alle nordmenn sør på Costa Blanca. Men selv om avtaleboken min er full denne uken er det bare å ringe. Jeg har samme telefonnummer som legene Torset og Reppen benyttet før meg, sier Milla Næverlid.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Den nye legen tar flyttingen til Spania på høyeste alvor og startet med spanskundervisning i Norge allerede i april.
– Jeg har så vidt begynt å praktisere spansken min. Det er vel det som må til for å lære seg språket godt. Mine første prøver til laboratoriet leverte jeg i går. Det hele forgikk på spansk, og gjett om jeg ble glad da sjåføren dukket opp for å hente prøvene her ved kontoret. De hadde tydeligvis forstått meg på telefonen. Kjempegøy, sier Næverlid og smiler bredt.