Tøy til leie

Har du alt for liten plass i bagasjen til sengetøy og håndklær når du skal på ferie? Det har svenske Anki Grundbeck Jensen og Claus Jensen gjort noe med.

Spaniaavisen

Publisert 6. september 2008 06:40

TORREVIEJA

Anki Grundbeck Jensen og Claus Jensen opplevde selv problemet når de leide feriehus og -leiligheter tidligere.

– Sengetøy, badelaken og håndklær til en hel familie tar stor plass i bagasjen. Når vi begynte å snakke med feriegjester i nabolaget om dette, ble ideen om å starte opp utleie av den slags født, sier Claus Jensen. Allerede etter tre ukers drift hadde paret 50 kunder på lista.

Han og kona er ikke helt enige om hvem som driver vaske- og utleiefirmaet. Etter en kort diskusjon blir de enige om at mannen tar i mot bestillingene på e-post og printer dem ut. Damen står for resten. Både slitesterkt sengetøy og håndklær er kjøpt inn i hopetall.

– Foreløpig har vi komplett sett til 30 personer. Vi kjøper mer når behovet melder seg. Drømmen er at vi skal bli store nok til å leie et lokale. Da kan feriegjestene droppe innom oss på vei fra flyplassen og hente det de skal ha. Kundene vasker sengetøyet selv under oppholdet. Når de reiser leverer de det hos oss. Foreløpig har vi kunder bare i nabolaget. Her leverer vi på døra, sier Anki Grundbeck Jensen.

Spania er et yndet reisemål for skandinaver året rundt, derfor regner ekteparet med å ha full sesong hele året.

– Det er umulig å si hvordan dette vil gå i lengden. Foreløpig klarer jeg både sengetøyutleie, vask og ettersyn av leiligheter i nærheten. Dette har jeg holdt på med i lengre tid. Vi har bodd her fast i sju år nå, sier Anki.

Siden Claus har sitt eget byggefirma, kan arbeidsdagene til fruen bli adskillig lengre når etterspørselen tar av.