Totalt 46 skilpadder fra Torrevieja-eggene

Så dagens lys på La Punta-stranden i Albufera.

Terje Aspdahl

Publisert 14. oktober 2015 20:10

TORREVIEJA/ALBUFERA

De nyklekte skilpaddene kommer fra eggene som ble funnet på La Mata-stranden i Torrevieja i slutten av juli og senere fraktet til La Punta-stranden som ligger i Parque Natural de La Albufera. Dette ble gjort for å sikre at de lå på et sikkert sted med minst mulig menneskelig tilstedeværelse.

Nylig gikk man igjennom hele redet og fant 16 «skilpaddebarn» i perfekt stand. Det skal være vanlig at mange av de små skilpaddebarna blir igjen inne i redet og en slik gjennomgang er rutine.

Les også: Skal vokte skilpadde-egg døgnet rundt på Torrevieja-strand

Totalt er det klekket ut 38 skilpadder på naturlig måte på stranden. I tillegg ble åtte klekket ut i inkubatorer i Oceanográfic i Valencia. Det betyr at 54 prosent av de 85 eggene ble klekket ut, noe man er svært fornøyd med.

De små skilpaddene vil være i ekspertene ved Oceanogràfic i Valencia sin varetekt i ett år før de kan slippes løs i havet. 

Når de har vokst seg store nok og de er klare for å slippes løs i Middelhavet, vil syklusen bli fullendt. Da slippes de nemlig ut fra La Mata-stranden i Torrevieja på samme sted som moren i sin tid la eggene.