Torsdag blir Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater

Nå slipper du testkrav og innreiseregistrering - du kan også få corona-sertifikat i posten.

OSLO/COSTA BLANCA

Torsdag 24. juni blir Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater. Personer som er fullvaksinert eller har gjennomgått coronasykdom siste seks måneder og har et gyldig coronasertifikat kan dermed komme inn i Norge. De slipper karantene, testkrav og innreiseregistrering. Fra 1. juli vil europeiske land som er koblet til EUs løsning kunne verifisere det norske coronasertifikatet på sine grenser.

– Takket være et raskt, effektivt og godt europeisk samarbeid har vi allerede på torsdag en coronasertifikatløsning som vil kunne gjøre reising betydelig enklere for personer som er fullvaksinerte eller har gjennomgått coronasykdom. Det vil bety mye for både enkeltmennesker og for viktige arbeidsplasser i reiselivsnæringen i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.
1. juli trer EUs coronasertifikater i kraft. De fleste EU-/EØS-land vil da være koblet til EUs løsning og vil kunne verifisere Norges coronasertifikat på sine grenser. Dette vil blant annet gjelde Spania, Italia, Hellas og Kroatia.

– Vi har nå klar en løsning for coronasertifikatet for dem som ikke kan bruke PC, mobiltelefon eller nettbrett. Fra i morgen kan de ringe informasjonstelefonen for corona og få tilsendt coronasertifikatet i posten. Vi ønsker likevel at flest mulig bruker den digitale løsningen på helsenorge.no, og eventuelt tar en utskrift av sertifikatet hjemme, sier Høie.

Når man ringer informasjonstelefonen/Helfo, må man oppgi personnummer, og coronasertifikatet vil bli sendt til folkeregistrert adresse. Det er ikke være mulig å sende coronasertifikatet til andre adresser enn den du er folkeregistrert på i Norge.

Hvis du har gyldig coronasertifikat, får du det tilsendt i posten. Vær oppmerksom på at det kan ta cirka en uke før du mottar sertifikatet, avhengig av postgang. Du må være oppmerksom på gyldighetsdatoen som er 90 dager fra utskriftsdatoen.
 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.